Ta strona korzysta z ciasteczek, dowiedz się więcej

Masz pytania ?

Infolinia RBDO

 

Jeśli mają Państwo pytania dotyczące oferty zapraszamy na infolinię, pon.- pt. w godz. 9 -17, tel.: 22 487 86 70 lub   +48 664 484 218

Napisz do nas:
biuro@rbdo.pl

Biuro obsługi RBDO
Legis Profile Sp. z o.o.
ul. Kopalniana 22a/7
01-321 Warszawa
NIP: 522-302-50-86
KRS: 0000549436

Promocje

  • PAKIET RODO: KOMPLEKSOWA DOKUMENTACJA RODO + E-SZKOLENIE Z CERTYFIKACJĄ 5 OSÓB  - 149 zł + 23% VAT Promocja! Nowość! PAKIET RODO: KOMPLEKSOWA DOKUMENTACJA RODO + E-SZKOLENIE Z... 149.00 PLN 299.00 PLN

    Ocena Klientów: 0 Przeczytaj 15 opinii

    Promocja do: 2022-09-30

    PAKIET PROCEDUR RODO + 5 E-SZKOLEŃ Z OCHRONY DANYCH RODO Z CERTYFIKACJĄ  - materiały zapewnią Państwu stosowanie optymalnej wersji dokumentacji i procedur RODO wg wytycznych Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz praktyki orzezniczej.

    W cenie: - (1) KOMPLETNA DOKUMENTACJA I PROCEDURY RODO Z PRZYKŁADAMI  (2) E-SZKOLENIA Z OCHRONY DANYCH Z CERTYFIKACJĄ DLA 5 OSÓB + (3) Najnowsze materiały szkoleniowe + przykładowe procedury i dokumenty RODO (4) Aplikacja DPOS - Data Protection Officer Services - z aktualizacją procedur i rejestrami czynności przetwarzania danych UE RODO (5) Stały monitoring przepisów RODO i konsultacja z działem prawnym.



    Zobacz więcej

Dedykowane Szkolenie RODO - indywidualny program - od 149 zł /os.

Promocja do: 2022-12-31

Poprzednia cena: 590.00 PLN

Aktualna cena netto: 149.00 PLN (-74.75%)


Przedmiotem zamówienia jest organizacja dedykowanego Szkolenia RODO - praktyczne podejście do stosowania RODO oraz przepisów krajowych dotyczących danych osobowych.

Proponujemy dedykowane ustalenia dotyczące czasu, miejsca organizacji wraz z dedykowanym programem oraz materiałami wdrożeniowymi. Szczegóły organizcji szkolenia do ustalenia pod mailem: biuro@rbdo.pl lub telefonicznie - 22 487 86 70

 

RODO - PRAKTYCZNA WIEDZA I NARZĘDZIA

Na szkoleniu uczestnicy dowiedzą się, jak stosować zasady przetwarzania danych osobowych zgodnie z RODO.

Wyjaśnimy, na które procedury należy zwrócić szczególną uwagę, aby zabezpieczyć Administratora Danych oraz pracowników na wypadek wszelkich incydentów związanych z przetwarzaniem danych osobowych.

WZORY I PRZYKŁADY PROCEDUR RODO

W ramach szkolenia uczestnicy otrzymają, wzorcową dokumentację RODO wraz z precyzyjnym omówieniem wymaganych elementów procedury.

Zdarza się, że w wielu podmiotach mimo wdrożeń RODO, dokumentacja zawiera istotne luki, które należy jak najszybciej uzupełnić.

MATERIAŁY SZKOLENIOWE

W zakresie materiałów szkoleniowych znajduje się kompletna procedura RODO w formie materiałów w folderze, notatniki, płyta CD z elektronicznymi materiałami.

Dodatkowo online każdy Uczestnik otrzyma dostęp do materiałów  oraz pakiet 50 e-szkoleń utrwalających dla szerszej kadry pracowniczej w firmie.

AGENDA

9.00 Przywitanie gości

Wstęp  

  • Znaczenie reformy związanej z przyjęciem do stosowania RODO
  • Omówienie najważniejszych pojęć i definicji – szkolenie oparte na materiałach online.
  • Wyodrębnienie  najważniejszych obowiązków związanych z reformą przepisów o ochronie danych osobowych

Omówienie najważniejszych obowiązków oraz praktycznych procedur związanych z reformą przepisów o ochronie danych osobowych

 

Podstawowe elementy procedur RODO w praktyce

  • Inwentaryzacja zasobów informacyjnych
  • Rejestr Czynności przetwarzania danych
  • Realizacja obowiązku informacyjnego
  • Umowa powierzenie danych osobowych
  • Wewnętrzna dokumentacja przetwarzania danych, jako nawigacja procedur

Podstawy prawne przetwarzania danych

  • Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
  • Niezbędność do wykonania umowy
  • Niezbędność dla spełnienia obowiązku prawnego
  • Prawnie uzasadniony interes
  • Rola inwentaryzacji w określaniu podstaw prawnych
  • Monitoring, przetwarzanie danych przez pracodawcę, minimalizacja i ograniczenie przetwarzania w czasie
  • Realizacja żądań podmiotów danych

Szacowanie ryzyka

  • Cel
  • Wymagania
  • Metodologia
  • Sposób dokumentowania

Procedura naruszeniowa

  • Podstawa prawna
  • Minimalne wymagania
  • Termin 72 godzin
  • Rodzaje naruszeń
  • Metodologia klasyfikowania naruszeń
  • Sposób dokumentowania i zgłaszania


Rozdanie Certyfikatów Uczestnictwa

 

Bezpłatna dostawa
0.00 PLN

Aby dodać opinię musisz być zalogowany. Zaloguj się

RODO obowiązuje już od:

Przygotuj się z naszymi materiałami.
Zabezpiecz firmę przed kontrolą już teraz!


Zaufali nam m.in.


Modyfikacja: rbdo.pl